ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς η Ένωση Ηρακλείου ανταποκρίθηκε δημιουργώντας εγκαταστάσεις που εξασφαλίζουν οικονομίες κλίμακας και έχουν προδιαγραφές λειτουργίας που περιβάλλονται από συστήματα ποιότητας και από πρότυπα χημικά εργαστήρια.

ΟινοποιεΙο

Το Σεπτέμβριο του 2007 ολοκληρώθηκε η επένδυση του κρασιού η οποία απαρτίζεται από ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο στο Δήμο Παλιανής Ηρακλείου όπου υπάρχει η δυνατότητα οινοποίησης και επεξεργασίας ποικιλιακών οινοσταφύλων. Η επεξεργασία και η οινοποίησή τους ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σε μία έκταση 50 στρεμμάτων “παντρέψαμε” τον σύγχρονο τρόπο οινοποίησης, την παραδοσιακή εμπειρία της Κρήτης στο κρασί και την ομορφιά που η Τέχνη διαχέει στον χώρο. Όσο ακόμη το Οινοποιείο ήταν εργοτάξιο, φιλοξένησε καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που σμίλεψαν στους χώρους του πτυχές και απόψεις για τον σύγχρονο οινικό μας πολιτισμό. Με την κίνηση αυτή δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου η μοντέρνα αρχιτεκτονική και ο καλλιτεχνικός ίστρος συνυπάρχουν και υπηρετούν μία παράδοση αιώνων, που είναι ιεροτελεστία του κρασιού στην Κρήτη.

 

Εκτός από το κτήριο των διοικητικών Υπηρεσιών, υπάρχει ένα υπερσύγχρονο Χημείο και αίθουσες γευστικών δοκιμών και διαλέξεων. Στο υπόγειο του κτηρίου υπάρχουν κάβες παλαίωσης του κρασιού σε δρύινα βαρέλια. Οι παραγωγοί έχουν ειδικό χώρο με χοάνες υποδοχής σταφυλιών, ηλεκτρονική ζύγιση και εκραγιστήρια που καταλήγουν στο εργοστάσιο με τις θηριώδεις ανοξείδωτες δεξαμενές.

Οι κεντρικές αίθουσες του κτηρίου χρησιμεύουν για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις των νέων κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου και σεμινάρια επιμόρφωσης. Ο χώρος είναι επισκέψιμος.

ΟΞΟΠΟΙΕΙΟ

Από το 1989 άρχισε να λειτουργεί στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου μονάδα παραγωγής εμφιάλωσης ξυδιού σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 14.300 τμ. και σε κτίρια κάλυψης 1.205 τμ.

Ο οξοποιητής έχει ονομαστική δυναμικότητα παραγωγής 5.000 λίτρα/ 24ωρο και η γραμμή εμφιάλωσης 15.000 φιάλες το 8ωρο, ενώ υπάρχουν ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 650 τόνων. Η παραγωγή του ξυδιού είναι τελείως αυτοματοποιημένη. Καθ όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας το εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί την ομαλή λειτουργία των μηχανημάτων μέσω καταγραφικών και καμπυλών θερμοκρασίας που έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία των μηχανημάτων και επομένως η παραγωγή του προϊόντος χωρίς προβλήματα.

Το οξοποιείο της Οργάνωσης υπόκειται σε έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ηρακλείου για την ποιότητα των εισαγομένων πρώτων υλών. Το ξύδι που παράγεται στις εγκαταστάσεις μας είναι από επιτραπέζια κρασιά άριστης ποιότητας και τα χαρακτηριστικά που έχει το κρασί μεταφέρονται στο ξύδι ως έχουν, με μόνη διαφορά ότι το οινόπνευμα του κρασιού μετατρέπεται σε οξικό οξύ και εμφιαλώνεται.

Τυποποιητηριο Ελαιολαδου

Η Ε.Α.Σ.Η. έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο παραλαβής και τυποποίησης ελαιολάδου στην ΒΙ.Π.Ε. Ηρακλείου στο οποίο έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Η μονάδα τυποποίησης και εμφιάλωσης της ΕΑΣΗ είναι μια από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια με δυναμικότητα εμφιάλωσης 15.000 τόνους τον χρόνο με μια βάρδια. Η συνολική δυναμικότητα αποθήκευσης είναι 2.800 τόνοι. Η διανομή του ελαιολάδου γίνεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων που επιτρέπει την αυτόνομη διαχείριση όσον αφορά το γέμισμα, το άδειασμα και τον καθαρισμό των σωληνώσεων. Πριν την εμφιάλωση το ελαιόλαδο περνά από δύο ανεξάρτητες συσκευές διπλού φιλτραρίσματος που διασφαλίζουν ένα καθαρό προϊόν που διατηρεί όλο τον αρχικό διατροφικό πλούτο του και συνεχίζει η διαδικασία εμφιάλωσης με τέσσερις ανεξάρτητες γραμμές παραγωγής για γυάλινες φιάλες, πλαστικές φιάλες PET, μεταλλικά δοχεία και μινιατούρες.

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ & ΕΦΟΔΙΑ

Η Ένωση Ηρακλείου διαθέτει γεωργικά καταστήματα από τα οποία οι παραγωγοί μπορούν να προμηθευτούν γεωργικά φάρμακα, γεωργικά μηχανήματα, αρδευτικά είδη, λιπάσματα για όλες τις καλλιέργειες, είδη προστασίας και λοιπά γεωργικά εφόδια καθώς επίσης και ζωοτροφές.

Καταστήματα:

  • Λ. 62 Μαρτύρων 146, Ηράκλειο, Κρήτη
  • Αρκαλοχώρι Μονοφατσίου
  • Καστέλι Πεδιάδος

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Με την ένταξή της στον αναπτυξιακό Νόμο η Ε.Α.Σ.Η. δημιούργησε 2004 ένα από τα πλέον σύγχρονα συσκευαστήρια σταφυλιών στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου στο οποίο γίνεται συγκέντρωση και συσκευασία των ποιοτικότερων επιτραπέζιων σταφυλιών από όλο τον Νομό Ηρακλείου. Στο Συσκευαστήριο σταφυλιών λειτουργούν συστήματα ποιότητας και επίσης η πρώτη ύλη είναι ελεγχόμενη από τους υπεύθυνους της εταιρείας και πιστοποιείται από Φορείς, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πλήρες ελεγμένο και πιστοποιημένο προϊόν το οποίο εξάγεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο